# 1,000+ Data Interpretation Questions for Competitive Exams - 1

Question: 1

What is the respective ratio between total number of pages printed by printer B on Wednesday and Thursday together and total number of pages printed C on Monday and Friday together?

(A) 7 : 9

(B) 7 : 11

(C) 9 : 11

(D) 11 : 13

Ans: A

Total number of pages printed by printer B on Wednesday and Thursday = 141 + 223 = 364.

Total number of pages printed by printer C on Monday & Friday = 211 + 257 = 468.

Required Ratio = 364 : 468 = 7 : 9.

Question: 2

What is the difference between total number of pages printed by printers C and D together on Tuesday and total number of pages printed by printers A and E together on Thursday?

(A) 149

(B) 151

(C) 153

(D) 157

Ans: B

Total number of pages printed by printer C and D together on Tuesday = 164 + 189 = 353.

Total number of pages printed by printer A and E together on Thursday = 89 + 113 = 202.

Required difference = 353 - 202 = 151.

Question: 3

What is the average number of pages printed by printer B on Monday, Tuesday and Friday?

(A) 138

(B) 140

(C) 141

(D) 143

Ans: D

Total number of pages printed by printer B on Monday, Tuesday and Friday.

= 147 + 189 + 93 = 429.

Required average = $${429} / {3}$$ = 143.

Question: 4

The number of pages printed by printer A on Wednesday is what percent of the number of pages printed by printer D on Friday?

(A) $$65{1}/{8}$$

(B) $$69{1}/{4}$$

(C) $$71{7}/{8}$$

(D) $$75{3}/{8}$$

Ans: C

Number of pages printed by printer A on Wednesday = 115.

Number of pages printed by printer D on Friday = 160.

Required percent = $${115} / {160} × 100$$ = $${575} / {8}$$ = $$71{7}/{8}$$.

Question: 5

The number of pages printed by printer E on Monday is what percent more than the number of pages printed by printer C on Thursday?

(A) $$53{1}/{2}$$%

(B) $$53{1}/{3}$$%

(C) $$53{2}/{3}$$%

(D) $$57{1}/{2}$$%

Ans: A

Number of pages printed by printer E on Monday = 184.

Number of pages printed by printer C on Thursday = 120.

Required percent = $${184 – 120} / {120} × 100$$

= $${6400} / {120}$$ = $${160} / {3}$$ = $$53{1}/{2}%$$.

Error Report!

- 100+ Tabulation Data Interpretation Questions and Answers
- 100+ Data Interpretation Questions and Answers for Bank Exams
- 100+ Tabulation Questions for Bank Exams
- 100+ Data Interpretation Questions with Solutions for Bank PO Pdf
- 100+ Tabulation Questions and Answers for SSC Exam
- 1,000+ Data Interpretation Questions for Competitive Exams
- 100+ Tabulation DI Questions for SBI, IBPS PO, SO, Clerk Pdf
- Tabulation DI (Data Interpretation) Online Test

1000+ Hydraulic Machines Multiple Choice Questions and Answers Pdf More

1000+ Hydraulic Machines Objective Questions and Answers Pdf More

1000+ Hydraulics MCQ, Objective Questions and Answers Pdf More

Railway Interview Questions and Answers Pdf More

Top 1000+ Indian Railway MCQ Questions & Answers More

100+ UPSC Geography Atmosphere Questions and Answers Pdf More

Advanced IOS Data Structure and Algorithm Interview Questions More

Top 250+ Zoology Multiple Choice Questions and Answers More

100+ Logical Reasoning Questions and Answers for Competitive Exams More

100+ General Awareness Quiz with Answers More