Samcheer Kalvi 11th HTML Structural Tags Questions - 1

Question: 1

HTML is acronym for

(A) Hyper Text Makeup Language

(B) Hyper Transfer Makeup Language

(C) Hyper Transfer Markup Language

(D) Hyper Text Markup Language

Ans: D

Hyper Text Markup Language

Question: 2

Which section of the browser window displays the main contents?

(A) Head

(B) Body

(C) Title

(D) Heading

Ans: B

Body

Question: 3

In HTML, colours are represented as

(A) Decimal values

(B) Hexadecimal values

(C) Octal values

(D) Binary values

Ans: B

Hexadecimal values

Question: 4

Which of the following attribute is used to change text colour within body tag?

(A) Text

(B) Color

(C) Background

(D) Bgcolor

Ans: A

Text

Question: 5

How many levels of heading tags available in HTML?

(A) 4

(B) 6

(C) 8

(D) 3

Ans: B

6

Question: 6

HTML made up of

(A) Tags

(B) Modify

(C) Comments

(D) Symbols

Ans: A

Tags

Question: 7

To write the HTML coding using text editor is

(A) Notepad

(B) StarWriter

(C) MS-Word

(D) Open Source Editor

Ans: A

Notepad

Question: 8

Getitisa

(A) Document

(B) Software

(C) Hardware

(D) Text editor

An: D

Text editor

Question: 9

What is the shortcut key used to view the source file?

(A) Ctrl + U

(B) Ctrl + R

(C) Ctrl + V

(D) Ctrl + O

Ans: A

Ctrl + U

Question: 10

The coded HTML keywords that indicates how web browser should format and display the content is called

(A) Attributes

(B) Headings

(C) Tags

(D) Body

Ans: C

Tags