Samacheer Kalvi Class 12 Computer Applications PHP Questions - 1

Question: 1

_____ Scripting languages was introduced to support Internet online business.

(A) Client

(B) Server

(C) Online

(D) Web

Ans: D

Web

Question: 2

Which one of the following is a fundamental part of any dynamic web page?

(A) PHP

(B) CSS

(C) JS

(D) HTML

Ans: A

PHP

Question: 3

PHP was invented by

(A) Don Bricklin

(B) Bob Frankston

(C) Rasmus Lerdoof

(D) Tim Berner’s Lee

Ans: C

Rasmus Lerdoof

Question: 4

ASP stands for

(A) Active script pages

(B) Active server pages

(C) All script pages

(D) All server pages

Ans: B

Active server pages

Question: 5

JSP means

(A) Java Server pages

(B) Active script pages

(C) Joint Server photographs

(D) Java Server pages

Ans: D

Java Server pages

Question: 6

CGI stands for

(A) Client Gateway Interface

(B) Cold Gateway Interface

(C) Call Gateway Interrupt

(D) Common Gateway Interface

Ans: D

Common Gateway Interface

Question: 7

PHP, 7.3 is released on

(A) Jan 30 2018

(B) Jan 30 2018

(C) Nov 30’ 2017

(D) Oct 30 2017

Ans: C

Nov 30’ 2017

Question: 8

How many clarifications of web scripting languages are there?

(A) 1

(B) 2

(C) 3

(D) 4

Ans: B

2

Question: 9

How many types of PHP syntax are available?

(A) 1

(B) 2

(C) 3

(D) 4

Ans: C

3

Question: 10

What does PHP stands for?

(A) Pre-processor Home Page

(B) Pretext Hypertext Processor

(C) Personal Home Page

(D) Hypertext Preprocessor

Ans: D

Hypertext Preprocessor