Samacheer Kalvi 9th Early Tamil Society &Culture Questions - 1

Question: 1

Pathupattu includes _____ love songs.

(A) Five

(B) Eight

(C) Twelve

(D) Ten

Ans: D

Ten

Question: 2

The notable Chola king credited with bringing forest lands under the plough and developing irrigational facilities

(A) Karikalan

(B) Rajarajan I

(C) Kulothungan

(D) Rajendran I

Ans: A

Karikalan

Question: 3

Aivananel was a type of

(A) Iron

(B) Rice

(C) Wheat

(D) Cotton

Ans: B

Rice

Question: 4

The Cheras controlled the region of present day

(A) Andhra Pradesh

(B) Tamil Nadu

(C) Kerala

(D) Karnataka

Ans: C

Kerala

Question: 5

Erythrean sea refers to the waters around the

(A) Black sea

(B) Caspian sea

(C) Red sea

(D) Mediterranean sea

Ans: C

Red sea

Question: 6

Arthasastra was written by

(A) Chanakya

(B) Kalidasa

(C) Krishna

(D) Visakadatta

Ans: A

Chanakya

Question: 7

Inscription that mentions the Cheras

(A) Madurai

(B) Pulimankombai

(C) Girnar

(D) Pugalur

Ans: D

Pugalur

Question: 8

(i) Kodumanal is located near Erode in Tamil Nadu
(ii) Rural centres have a larger population involved in non agrarian, commercial and political occupation.
(iii) Sangam age people were ignorant shell bangles and glass beads.

(A) (i) is correct

(B) (i) and (iii) is correct

(C) (i), (ii) and (iii) is correct

(D) (ii) and (iii) is correct

Ans: A

(i) is correct

Question: 9

The Sangam Age port Arikkamedu is near

(A) Madurai

(B) Karaikal

(C) Puducherry

(D) Velachery

Ans: C

Puducherry

Question: 10

The book Natural History was written in

(A) English

(B) Greek

(C) Spanish

(D) Latin

Ans: D

Latin