Samacheer Kalvi 9th Science Organ Systems in Animals Questions - 1

Question: 1

The largest salivary gland is

(A) Mandibular

(B) Submaxillary

(C) Sublingual

(D) Parotid

Ans: D

Parotid

Question: 2

Which one of the following substance is not a constituent of sweat?

(A) Salt

(B) Water

(C) Urea

(D) Protein

Ans: D

Protein

Question: 3

To prevent the entry of food into the trachea, the opening is guarded by

(A) Soft palate

(B) Hard palate

(C) Glottis

(D) Epiglottis

Ans: D

Epiglottis

Question: 4

The common passage meant for transporting urine and sperms in male is

(A) Scrotum

(B) Vas deferens

(C) Urethra

(D) Ureter

Ans: C

Urethra

Question: 5

The exocrine part of the pancreas secretes

(A) Bile juice

(B) Glucagon

(C) Insulin

(D) Pancreatic juice

Ans: D

Pancreatic juice

Question: 6

Which one of the following is not an organ of male reproductive system?

(A) Testes

(B) Fallopian tube

(C) Vas deferens

(D) Seminal vesicles

Ans: B

Fallopian tube

Question: 7

Succus entericus is referred to

(A) Intestinal juice

(B) Pancreatic juice

(C) Bile

(D) Gastric juice

Ans: A

Intestinal juice

Question: 8

The excretory product in human is

(A) Ammonia

(B) Creatine

(C) Uric acid

(D) Urea

Ans: D

Urea

Question: 9

An enzyme present only in infants

(A) Trypsin

(B) Rennin

(C) Ptaylin

(D) Pepsin

Ans: B

Rennin

Question: 10

Bile helps in the digestion of

(A) Fats

(B) Carbohydrates

(C) Sugar

(D) Proteins

Ans: A

Fats