Samacheer Kalvi 12th PHP and MYSQL Questions - 1

Question: 1

Which is an open-source relational database management system?

(A) Foxpro

(B) Excel

(C) MS-Access

(D) MySQL

Ans: D

MySQL

Question: 2

Which version of PHP supports MySQLi functions?

(A) Version 2.0

(B) Version 3.0

(C) Version 4.0

(D) Version 5.0

Ans: D

Version 5.0

Question: 3

How many parameter are required for MYSQLi query function in PHP?

(A) 2

(B) 3

(C) 4

(D) 5

Ans: A

2

Question: 4

How Can we Create a Database Using PHP and MySQL?

(A) create_db(“Data”)

(B) create_db(“Database Name”)

(C) mysqli_create_db(“Data”)

(D) mysqli_create_db(“Database Name”)

Ans: D

mysqli_create_db(“Database Name”)

Question: 5

Which is the not a correct MySQL Function in PHP?

(A) Mysqli_connect( ) Function

(B) mysqli_affected_rows( ) Function

(C) mysqli_Select_data( ) Function

(D) Mysqli_close( ) Function

Ans: C

mysqli_Select_data( ) Function

Question: 6

Pick the odd one out.

(A) Symphony

(B) cake PHP

(C) Cake

(D) PRADO

Ans: C

Cake

Question: 7

The combination of PHP and MYSQL has become very popular ______ web scripting language in internet.

Answer:

Server side

Question: 8

How many parameter are required for MYSQLi Close function in PHP?

(A) 1

(B) 2

(C) 3

(D) 4

Ans: A

1

Question: 9

Which is the correct function-to establish Connection in PHP?

(A) mysqli connect (“Database Object”);

(B) mysql_connect(“Server Name”,“User Name”,“Password”,“DB Name”);

(C) connect(“Server Name”,“User Name”,“Password”,“DB Name”);

(D) mysqli_connect(“Server Name”,“User Name”,“Password”,“DB Name”);

Ans: D

mysqli_connect(“Server Name”,“User Name”,“Password”,“DB Name”);

Question: 10

Which one is correct way, we can retrieve the data in the result set of MySQL using PHP?

(A) mysql_fetch_row

(B) mysql_fetch_array

(C) mysql_fetch_object

(D) All the above

Ans: D

All the above